Djuren

Här är de djuren vi har just nu :)

ArrakRas: Appaloosa/Welsh/Nordsvensk-korsning
Född: 1997

I början av 1998 köpte mamma Arrak från en bekant. Sen dess har han bara stått som ridhäst hemma hos oss. Jag har tävlat honom en eller två gånger i dressyr, men utan någon placering.
 _________________________________________________________________________________________________ 

Syster Yster RS3828
"Lillan"Född: 1988-05-10
Ras: Shetlandsponny
Kön: Sto 

Mamma köpte Lillan från en oseriös hästhandlare i början av 1989. Då var hon mager, enormt folkilsken och pälsen kryllade av ohyra - hon var då inte ens ett år gammal. I början tänkte mamma att ilskan kanske skulle minska om Lillan bara fick komma till ett bra hem där hon fick bra skötsel och ingen som behandlade henne illa - vilket hon efter ett tag upptäckte inte fungerade särskilt bra. Lillan hade kommit till det stadiet där hon hellre högg innan någon hann göra henne något, istället för att avvakta och försvara sig om det behövdes. Hon kunde attackera om man bara skulle in i hagen för att lägga ut hö. Till slut fick mamma nog och sa ifrån rejält varje gång Lillan sparkade eller högg henne - vilket Lillan förstod då det blev en konsekvens av hennes attacker och ingen som bara gick på henne utan anledning. Det tog ett bra tag men nu är hon den mest gulligaste ponnyn man kan tänka sig. 

Hon är långt ifrån perfekt exteriört, men hon har lämnat mycket bra avkommor vilket ledde till att hon var ett av de få ston som fick dispans, trots att hennes mormor saknades i härstamningen, då Shetlandssällskapet bestämde sig för att sluta stamboken. (Inga ponnyer som inte var fullstammade fick registreras i stamboken)

Avkommor:  
Vävsla Soft Velvet RS 3267          Vävsla Chaquimba RS 4690
Vävsla Pretty Pepita RS 3263        Vävsla Jackpot
Vävsla Lilla My RS 3821               Vävsla Lille Junior
Vävsla Zorraya                             Vävsla Hermione
Vävsla Misty
 _________________________________________________________________________________________________ 

 Slåboda's Just a Starlight
"Jessie"

Född: 2003-05-08
Ras: Japansk spets
Kön: Tik

Halvsyster till Trubbel(se nedan)(de har samma pappa). Jessie var riktigt bortskämd/ouppfostrad när hon kom till oss - hon delade de förra ägarnas mat, hon såg det som en rättighet att få sova i sängen/soffan utan att någon av oss gett henne "klartecken", hon kunde till och med smita in i vardagsrummet om man gick ut någon min för att hämta något och klättra upp på bordet för att äta det man lämnat obevakat på bordet. Och när man kom in igen "skämdes" hon inte ens utan mötte ens blick och fortsatte äta. Hon var även reserverad mot män i början och tyckte att om det är regnigt och blött ute kunde man lika gärna kissa inne, så hon ställde sig på verandan och vägrade rasta för att sedan göra ifrån sig inomhus. Numera har hon knappt kvar något av det tidigare beteendet men det kan väl hända då och då att hon tar sig friheten att testa om "reglerna" fortfarande gäller.
_________________________________________________________________________________________________ 

Hades 
Född: 2008-11-21
Ras: Schäfer/Labrador Retriever/Golden Retriver-korsning
Kön: Hane (kastrerad)

Hades fick jag i februari 2009, då min mamma äntligen gav efter för allt tjat och hjälpte mig hitta en hund som jag kunde arbeta med. Hades såg inte riktigt klok ut då han kom till oss - kal runt ögonen (pga skabb,exem elr liknande) och två enorma fladdermusöron på en liten, liten hund. Hades är en väldigt hyperaktiv hund vilket betyder att man märker direkt när man inte arbetat tillräckligt med honom på en dag. Han är en väldigt social och gosig hund, vill gärna ligga i sängen och sova med mig på nätterna.
 _________________________________________________________________________________________________ 

Fjellalunda's Baloo the Bear 
"Baloo"
 
Född: 2010-03-23 
Ras: Rottweiler
Kön:
Hane
(kastrerad)

Baloo köpte mamma i oktober 2010 då hon ville ha en större/yngre hund att arbeta  med. Han var 7 månader då vi hämtade honom och anledningen till att han inte redan var såld är att han har sporrar på bakbenen (hundar har bara på fram numera, dom behövdes väl inte så dom försvann till slut i evolutionen, men han är en av de hundar som har lite "fornlämningar" kvar inom sig ;) ) och överbett. De flesta människor som söker renrasiga hundar vill ha en hund som har hyfsat fin stamtavla med bra exteriör och bra psyke, och pga det var det ingen som ville ha Baloo trots att han har perfekt psyke. 

Han är en stor knähund och vill gärna försöka lägga sig i knät när man sitter på en stol, vilket slutar med att han sjunker ihop i en liten hög på golvet och somnar.
Våra änglar
 _____________________________________ ***________________________________________

Slåboda's Here Comes Trouble
"Trubbel" 


Född: 2001-01-10
Död: 2013-01-22
Ras: Japansk spets
Kön: Hane

Trubbel var från början min hund, jag fick honom då jag var 7 år. När man är 7 år tar man inte särskilt stort ansvar, vilket resulterade i att Trubbel inte valde mig som sin matte utan min mamma då det var hon som tränade, skötte om honom och matade honom. Han har fått titeln Champion på utställning och är pappa till 4 (?) kullar. Han var inte speciellt social, han ville mest vara för sig själv i sin "myshörna".
Uppdaterad 2013-02-05 
Creative Commons-licens Detta verk av Sofie Granholm är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported-licens.