måndag 22 oktober 2012

Det där med att smyga...

...är inget som jag visade mig vara speciellt bra på.

Direkt när jag kom hem idag bytte jag om och gick ut på åkern (trekking-kängor med Gore-Tex har visat sig väldigt användbart under den här årstiden) för att fotografera rådjur. Jag var riktigt optimistisk och tänkte att "nu ska jag väl ändå lyckas få några bra bilder, när jag har 300mm zoom-objektiv". Men jag hann inte mer än gå ut på åkern och närma mig rådjuren innan jag insåg att det inte skulle bli riktigt så proffsiga bilder som jag tänkt. Speciellt som det redan börjat skymma och rådjuren såg mig på långt håll och ansåg att jag var läskigare utan hund än med (När jag går med Hades förflyttar de sig en bit och står sedan och stirrar tills man gått sin väg. Nu drog de direkt som de fick syn på mig...)

Så jag får nog öva lite på både min smyg-teknik och på att planera det så att det faktiskt är dagsljus när jag bestämmer mig för att gå ut ;) Dock kanske man kan lyckas få några rävbilder om man är tillräckligt tålmodig - det har uppenbarligen flyttat en ung räv till området här! Det är första gången på flera år som jag ser räv här så lite glad blir man ändå!

Här är dagens helkassa resultat. Fast det är ju bara att öva, när man har naturen utanför dörren! ;)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Creative Commons-licens Detta verk av Sofie Granholm är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported-licens.