torsdag 10 november 2011

Vad får man fotografera?

Under dagens fotolektion arbetade vi lite med Lag & rätt och Etik & moral gällande fotografering. En fråga som tog lång tid att diskutera var vad/vem/vart man får fotografera. Jag tänker inte skriva ett helt inlägg och förklara vad som gäller utan den artikeln och videon som jag länkat till här gör det på ett väldigt bra och lättförståeligt sätt;) Vår lärare hade letat upp en en del artiklar/videos som tar upp ämnet men en video som jag verkligen gillar, som förklarar på ett enkelt sätt vad som gäller, är den här intervjun som Mattias Karlsson från Moderskeppet.se gör med Göran Segeholm och Stefan Ohlsson. (Länken till artikeln där jag hittade videon har ni här)


 Här har ni den andra artikeln som även den kommer från Fotosidan.se: "Vad får man fotografera?"

Som de nämner i videon handlar det verkligen om vad man själv tycker är rätt och fel när man fotograferar, då det lagligt sett är tillåtet att fotografera i nästan vad/vem/vart som helst.

Vart tycker ni gränsen går för vad som är okej och inte?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Creative Commons-licens Detta verk av Sofie Granholm är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported-licens.