lördag 2 april 2011

Kolmårdens vargar

Till att börja med vill jag bara säga att jag inte kommer kunna lägga upp några bilder på ett tag pga att min dator har krashat men så fort jag får tag på en fungerande får ni se en massa bilder;)

Idag fick jag äntligen gå in till de vackra vargarna på Kolmården. Fick det i födelsedagspresent så jag har vetat det sen i januari. Vargarna låg och vilade när vi kom in i hägnet. När alla hade kommit in lite längre i hägnet blev de nyfikna och kom fram en och en. En av de första vargarna kom fram till mig där jag satt på huk och strök sig emot min rygg. De är inte små och definitivt inte klena - jag blev tvungen att trycka tillbaka för att inte ramla omkull. Sen kom alfahannen Tash fram och gruffade lite på den andra för att den tog sig friheten att stryka sig mot mig. Efter det strök sig Tash också mot mig för att täcka den andra vargens lukt för att sedan gå runt mig och slicka mig i mungipan som hälsning. Vi satt där i ca 1,5 timme och klappade på vargarna. Den som var mest framme vid mig var Tash. På slutet ylade guiderna för att sätta igång vargarna, vilka efter en liten stund tog över och stod tillsammans och ylade. Vargarna vi fick träffa heter Tash, Jadis, Aravis, Narnia, Lucy och Aslan. (Det är möjligt att jag har kommit ihåg något namn fel)

För mig som älskar vargar finns det inte mycket som slår den här upplevelsen. Det var en underbar upplevelse att få se dessa vackra djur på så nära håll och till och med ta i dom.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Creative Commons-licens Detta verk av Sofie Granholm är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported-licens.